Forzaalfa

Ispettore
 • Innholdsteller

  2 909
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

15 Buona

Om Forzaalfa

 • Rang
  Ispettore
 • Bursdag 03. jan. 1983

Demografi

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon
  Kongsberg
 1. Syns det ser ut som du må slipe vekk de bøyde gjengene ja, hvis du får tak i gjengetapp kan du jo legge på ny masse med sveis, men jeg tipper det er gjenger nok, og mutteren kan jo sikres med loctite..
 2. Den er jo litt daffere når den trekker på alle 4 hjul, men jeg syns det tok ivei bra når man holdt seg på riktig turtall! Denne har vel chip nå, så forskjellen mot 2wd er vel utjevnet der..
 3. Det er litt jobb å få denne på plass ja, jeg satte først sammen rute og pakning med trimlist, og la deretter ruten inn, og masserte ganske mye rundt på listen etter montering for å få det til å ligge riktig. Jeg brukte ikke zalo eller noe på trimlisten, men jeg måtte korrigere litt på passformen på den så jeg så at den lå riktig ift. ruten. Har du bilde av problemområdene?
 4. Nydelig! Jeg så en orginal delta på Tenerife i forrige uke, utrolig hva noen rallymods gjør med en bil.
 5. Jeg kjøpte gjengestenger og muttere på biltema, + en skrallefastnøkkel og tålmodighet så får du det på plass.
 6. Det er til bensinfilteret, typen med glassbunn så du ser filter og bensin. Kan sikkert ta et bilde av min så du kan se. ☺ Fant et bilde: https://www.google.no/search?q=Alfa+105+fuel+filter&client=tablet-android-sonymobile&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjSy_3O25zSAhVDQZoKHf5DBfcQ_AUIBygB&biw=960&bih=600#imgrc=w4LBPPGpwgUwEM:
 7. Min har det, og det er chrispy og fin lyd. Har ikke hørt den med pådrag utenfra, men jeg tror ikke det bråker så mye. Det er riktignok med 1300 motoren, 2000 har jo litt mer luft å dytte ut.
 8. Husker jeg fysikken min rett, så et det 0 moment på bolten når du er ferdig med å rotere den. Momentet bruker du til å dra bolten rundt, og når du gjør det skaper du strekk i bolten, som opprettholder friksjon mellom anleggsflatene felg/bolt og bolt/nav(gjenger). Enig?
 9. Angående metallsentrering i midten: Bruker du da bolter med variabel kon? Jeg trodde det var et godt prinsipp å bruke 1 metode for sentrering, altså enten boltene eller senterhullet. Begge skulle vel også fungere helt fint siden vi snakker om konbolter? Mange eldre felger var jo laget med stor overdim på senterhullet, orginale stålfelger f.eks..
 10. Stilig! Italiensk over-engineering på sitt beste. Hvordan ser symbolet på knotten ut da? Ser ikke helt grunnen til å slippe inn ufiltrert luft inn i den bakre manifolden, det motsatte av choke?
 11. Siden vi er over i synsefasen: For ca 15 år siden tuslet jeg rundt i garasjen til en skrotnisse, og han hadde noen beintøffe amcar hjul i et hjørne.. Han sa han ikke kunne ha de på Old'sn lenger siden det var ovale hull.. Dette var lenge siden, og jeg mener det kom nye regler for dette for et par år siden? Det trodde jeg da gjaldt alle hjul med flere boltsirkler.. Det sagt, hvis det kun står "Variabel boltsirkel" så syns jeg det høres ovalt ut, ikke 2 faste mønster..
 12. Ikke for å være plagsom, men det ser ut til at du har montert løfteøyet ett hakk for langt frem? Husker ikke momentene nå, men du skal vel følge et rituale med flere tilstramninger når motoren er i bilen og skal starte. I tillegg til etterstramming etter litt kjøring.
 13. Du kan nok hente girkasse fra alle de andre modellene med1.6-2 liters motor (Alfetta GT/GTV/Sedan, Alfa 90, Alfa 75), de med større motor passer også med noen modifikasjoner. Det ble på et tidspunkt byttet patent på girspakopplegget, det kan sikkert andre her forklare nærmere. Du må også finne ut om du har elektrisk eller wire-turteller.
 14. Mye brukbart her ja, tar nok kontakt nærmere våren.. Du får legge inn noen linjer i deledatabasen, så forblir det synlig. ☺
 15. Absolutt, men at de går for slike priser vil naturligvis trekke opp bunn nivået også. Dette er jo enn så lenge et ekstremt tilfelle, men blir det flere slike eksempler kommer nok Porsche effekten her også. ☺ Syns salg som dette sier nye om hvor vellykket og hvor bred appell denne gamle bilen har. Har aldri hørt noen si at dette er en stygg bil..