Forzaalfa

Maggiore
 • Innholdsteller

  3 027
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Forzaalfa vant sist dagen den 4. januar

Forzaalfa hadde det mest likte innholdet!

Nettsamfunnsomdømme

61 Superbo

Om Forzaalfa

 • Rang
  Maggiore
 • Bursdag 03. jan. 1983

Demografi

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon
  Kongsberg
 1. Vi har pedalboks i raceren, og har samme justeringsmåte som her ser det ut til.. Dette gir en betydelig hardere pedal enn med original forsterker naturligvis, men også en mye mer direkte kontakt og den er enklere å porsjonere bremsekraft med. Du må med andre ord forvente litt mer jobb med bremsingen, men det er du vel klar over? Det vil si, hvis du har racing klosser også så blir det litt bedre når disse har fått opp varmen.. Ellers skal det ikke være store vandringen på pedalen her, er det det så har du luft i systemet. Luftemetoder varierer med systemenes oppbygging, vi har best erfaring med manuell metode med en som åpner og lukker caliper, og en som tråkker.
 2. 6 Bolter, passer det da på 2 liter, eller var det 8 på de? Er disse delene individuelt balansert, eller må de balanseres sammen med veiv?
 3. Meget misunnelig på problemstillingen du har her. Jeg har kommet til at det er bedre med biler som er gode på hvert sitt område foran 1 bil som gjør alt, men det fordrer jo at man har plass til de også. Kommer disse alternativene ved siden av at du har en Giulia GTAM? I så fall syns jeg du skal beskrive den i en egen tråd!
 4. wow.. Dette MÅ da ha laget ulyder første prøvetur??
 5. Det er skruer nede i sporet til gummilista også, og den vipper du forsiktig ut av sporet sitt med en ikke altfor skarp flat trekker.
 6. Det er vel ikke helt rett frem å bytte diffen? Det kreves vel litt spesialverktøy i prosessen med å shimme opp ny diff? Det er jo endel forskjeller i støpen også på kasser med eller uten diffbrems, om det bare er forsterkninger på alle nyere kasser, eller forsterkninger på grunn av diffbremsen vet jeg ikke. Bytte av synkringer derimot er jo forholdsvis overkommelig, ingen spesialverktøy..
 7. Det er sikkert produkter der ute for dette, men en billig test er jo å bytte ut bakre med et rett rør for eksempel? Om du ikke vil mekke på det selv er det vel leverandører som feritta, raggazon, osv som må sjekkes. Du kan jo høre med svendsen eksos om de har noen forslag også?
 8. I nærheten av fordelerkonnektoren til bakluka kanskje? sikkert bak en av sidepanelene baki.. Ser noen selger disse med "strømtyver", ikke bruk de! bedre å klippe ledningen og krympe på en skjøtehylse.. Aller helst lodde og beskytte med krympestrømpe. Koblingskvaliteten i slike strømtyver er så vilkårlig at det kan gjøre feilsøking senere nærmest umulig..
 9. Multibil på rud kanskje? Kjent Lancia kar fom holder på der, og det jeg har sett av restaureringsbilder så jo veldig bra ut.
 10. Den gule kondensatoren på siden der ser sprekt ut? I så fall bør du få på en ny en..
 11. Girkula og sigraetttenneren ser kjent ut! Artig med midtkonsollbryterne som står litt alle veier også..
 12. wow, den der har jeg aldri sett før! Lærer stadig noe nytt.. Alt jeg har sett har enten hatt skikkelige CV ledd eller kryss av gamletypen.. Det du snakker om gjelder vel for skikkelige CV ledd også, hvis de er godt slitt så flytter man jo slitasjebanen litt med senking, og kan merke vibrasjoner på grunn av det. Men da er det jo på grunn av slitasjen, ikke det mekaniske prisippet? Skjønner ikke helt hvorfor shimming av motorhøyden var en løsning på saaben, kunne man ikke bare kjøpt nye knuter?
 13. Vekker til live denne tråden, siden lazzaroni forumet har blitt museum må noen plukke opp den gode vanen å poste fine bilder man ser! Selv blir jeg rett og slett ikke lei av denne!
 14. Eh, vinkel på drivaksler? Kryp under bilen med fullt rattutslag, CV leddene kan kjøres til full påkjenning dagen lang i den vinkelen uten problem (har sett testbenken).. Som @Alfanatiker sier så må man endre veldig mye før de får problemer, typisk heising av 4wd biler (det finnes forøvrig ikke noe som heter "unødig" heising! Bakkeklaring gjelder i marka! ). Dette går vel på godkjenning, og testene må gjøres på alle konfigurasjoner for seg, og det er dyrt.. Men det kommer nok med tiden!
 15. Gode minner!