Gå til innhold

AJ_B

Uno dei ragazzi
 • Innholdsteller

  154
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

AJ_B vant sist dagen den 14. mars 2017

AJ_B hadde det mest likte innholdet!

Nettsamfunnsomdømme

50 Superbo

Om AJ_B

 • Rang
  Uno dei ragazzi

Nylige profilbesøk

601 profilvisninger
 1. AJ_B

  Italiener ønskes kjøpt

  Ikke rust. Bilen ble lanolinbehandlet (Fluid Film) i 2017. Det ville den ikke blitt om den var rustangrepet iflg. Oslo Antirust, som gjorde jobben. Opprinnelig som nybil her i landet hadde den også god antirustbehandling. Godt stykke over 30K? Godt over dobbelt så mye i hvert fall.
 2. AJ_B

  Italiener ønskes kjøpt

  EU godkjent i dag... Blir nok til at jeg beholder bilen. Men til rett pris så går den... 😉
 3. AJ_B

  Fjerne / redusere riper i glass

  Jeg fjernet enkelt skjemmende riper etter mye viskerbruk med Glacier Flexipads fra UK. Brukte vanlig drill og etter få runder var ripene så og si borte. Mattheten i glasset forsvant helt. Pads og medfølgrende middel kostet ikke mye. "Made in England" var det også - et kvalitetsstempel for noen... 😉. Funket utmerket på min Alfa GT, 2006 mod. . Ser for øvrig helt fint gjennom ruta der ripene ble fjernet - ingen opplevelse av å "kjøre baklengs"... 😋😎.
 4. Det vil jeg påstå grenser mot svindel. Da er det langt bedre at verkstedene opererer med faste priser, som i tilfellet med verkstedet som gjorde firhulskontrollen med justering på Alfa'en min. 1250,- kr. inkl. alt. Og jobben tok over to timer, gjennomført av to mann. For ordens skyld; med fast priser mener jeg en på forhånd fastsatt pris uten spesifikasjon av medbrukt tid. Så slipper i hvert fall kunden å lure på om det er noe timepåslaglureri på gang...
 5. På ingen måte. Men sett i lys av hva jeg opplevde er det vanskelig å tro at et verksted gjør en slik jobb på kun to timer... Jeg ba for øvrig om å få boltene fra det gamle lageret og disse så slett ikke ut til å ha blitt skrudd ihjel. Dvs. at de viste ingen tegn til at de var vanskelig å få løs - pga. fastrusting...
 6. Det du beskriver er akkurat slik jeg så det i YouTube videoen. Er nok blitt lurt, ja... Men hvem blir ikke det i dag når de setter bilene på verkstedet? De fleste av oss er helt prisgitt "ekspertisen" på verkstedene og orker ikke ta kampen når det går opp for oss at vi faktisk er blitt lurt på ting som medgått arbeidstid. I det store og hele er det snakk om "småpenger". Så får verkstedene gjøre seg til "kjeltringer" for disse småkronene... Men det hadde selvfølgelig vært mer realt å være ærlige overfor kundene sine i stedet for å komme med forklaringer om at det var en h******s jobb å få løs det gamle lageret. Her er YouTube videoen som viser bytte av hjullager foran på en 147 med samme forstilling som GT'en min:
 7. Lageret ble levert som vist på eBay annonsen - ferdig på hub, vil jeg anta? Jeg synes også 2,7 timer var mye, men har en mistanke om at verkstedet tar jeg ekstra betalt når kunden har med egeninnkjøpte deler... Men dette får du selvfølgelig aldri verkstedene til å innrømme. På en YouTube video jeg kikket på i forkant av hjullagerfiksingen gorde en åpenbart erfaren mekaniker jobben på 15 minutter. Men her hadde de nok jobbet en del i forkant med å få løs fastrustede skruer. Så jeg regner med at verkstedet i mitt tilfelle brukte noe tid på å få løs boltene. Bilen er tross alt 12 år gammel... Men likevel... 2,7 timer når en YouTube mekaniker gjør jobben på 15 minutter i en video som slett ikke ser ut til å være redigert...?
 8. Fikk byttet høyre hjullager foran på min GT tidligere i sommer. Tok sjansen på et eBay kjøp og fikk et NTY komplett hjullager med bolter i Posten til den nette sum av 474,- kr. Unngikk også tollen slik at dette ble den endelig prisen. Verkstedet tok 2640,- for å bytte lageret. Beregnet seg 2,7 timer, ser jeg på fakturaen. Etter byttet har bilen fungert helt flott så langt. Prisen på GT hjullagere varerier voldsomt og NTY var blant de som kom gunstigst ut. Finner dog lite info om NTY på nettet, men har forstått det slik at dette er et polsk merke som også produseres i Polen. Er det noen her inne som har kjennskap til NTY, som også lager andre understellsdeler? Lageret jeg fikk tilsendt virket solid og jeg tok sjansen på å bestille et til for å ha i beredskap til det andre også sier høylydt takk for seg...
 9. AJ_B

  Italiener ønskes kjøpt

  Eller hva med en GT 2-liter Benzina? Til rett pris får min GT et nytt hjem. Men den går på ingen måte til gi-bort pris. Dvs. et godt stykke over 30K og dermed antakelig ikke aktuell... Men hvis likevel seriøst interessert, så kommer jeg gjerne med mer opplysninger om bilen og hva som er gjort med den fra jeg overtok den i mars 2017.
 10. Det må da gå an å spørre om slike bittelille filleting også her inne på dette forumet, eller? Eller kanskje ikke... . Finnes nok av Alfaforum i utlandet det går an henvende seg til heldigvis.
 11. Svarer selv på denne. Det virker ikke som at det mangler noe i overgangen lokk og påfylling. Men hele greia, lokk og påfyllingsdelen på spylertanken, kan visstnok skiftes ut. Ingen krise dette her, så jeg ser det hele an litt med tanke på kanskje å få tak i nettopp den utskiftbare delen som er merket med "B502"...
 12. Kjapt spørsmål til eiere av GT og andre Alfaer med samme system: Gjelder spylervæskebeholderen hvor lokket ikke holdes på plass, men spretter opp i halvåpen stilling - se bildet. Det virker som at det mangler noe her for å holde lokket på plass. En O-ring øverst på selve påfyllingsdelen, kanskje? Lite problem, som jeg likevel gjerne vil få løst. Noen med gode innspill?
 13. Takker for svar. Da regner jeg med at alt er i orden og slik det skal være.
 14. Spørsmål til Alfaekspertene her inne: Da jeg kjøpte bilen for et år siden så jeg at "dogbone" staget på denne enheten som kontrollerer den automatiske lysjustering på Xenonhovedlysene, var stripset fast. Pga. av innfestingsslitasje/korrosjon, vil jeg anta... I dag oppdaget jeg at staget hang og slang, som dette: Stripsing var gått i oppløsning... Jeg festet staget på nytt og regner med at jeg har gjort det riktig? Ingen andre festepunkter for staget å finne enn der jeg har stripset det fast: Både før og etter at jeg stripset på plass staget igjen sjekket jeg hva som skjedde med hovedlysene da bilen ble startet. Ved begge tilfellene beveget lysene på seg (justerte seg automatisk?), men ingen bevegelse i enheten på bildene. Spørsmålet er enkelt og greit: er det slik det skal være når alt fungerer normalt? Dvs. at lyktene beveger seg ned og opp når bilen starter.
 15. AJ_B

  Skvettlapper til GT

  Da kom jeg faktisk over et veldig godt tilbud på eBay. Så nå er nye og originale skvettlapper foran og bak til GT'en på vei fra England til den nette sum av kr. 373,29 - inkl. porto! "Last one", sto det å lese i eBay annonsen. Det skal man vel antakelig ta med en klype salt. Uansett og okkesom; billig må man kunne si de var:
×