Gå til innhold

Ipanemabraun

Artigiano
 • Innholdsteller

  90
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Ipanemabraun vant sist dagen den 22. desember 2017

Ipanemabraun hadde det mest likte innholdet!

Nettsamfunnsomdømme

29 Molto bene

Om Ipanemabraun

 • Rang
  Artigiano

Demografi

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon
  Hole

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ipanemabraun

  Tar facebook snart rotta på Norsk Alfa Romeo Forum?

  Det er nok mange som foretrekker facebook fremfor dette forumet fordi man jo trossalt allerede er registrert på facebook - det er med andre ord lite jobb å melde seg inn i en gruppe der. Samtidig kan det nok oppleves som litt saktegående på f.eks dette forum, og det blir jo en ekstra terskel å registrere seg her. For min egen del foretrekker jeg klassiske fora fremfor Facebook til denne typen diskusjoner - noe av årsaken er at man her selv kan velge hvilke tråder man ønsker å se, i stedet for at en eller annen algoritme velger det for meg. Det er lettere å gjenfinne informasjon man faktisk vil/ønsker ha. Så virker det også som innleggene holder høyere kvalitet nettopp fordi det går litt saktere her enn på Facebook. En annen ting jeg misliker med facebook (og generelt andre SoMe) er at algoritmene gjør det hele til et ekkokammer - har man en gang likt en ting, presenteres stadig flere nye sider man kan like med mer av det samme innholdet.
 2. Ipanemabraun

  Investorer planer å selge Maserati og Alfa Romeo

  Hallo til BYD og Great Wall Motors og hva de nå heter disse kinesiske merkene som kjøper opp alt som er til salgs. Holder ikke pusten mens jeg venter på hva som skjer for å si det sånn.
 3. Ipanemabraun

  Menu og +/- på venstre betjeningshendel, 159

  Byttet selv. Det var egentlig ikke så vanskelig, men man må være forsiktig så man ikke ødelegger noe, selvsagt. Pirkejobb.
 4. Ipanemabraun

  No blir det meir fleksible regler for ekstralys på bil

  Å nei.. Nå kommer det til å bli flust av varebiler og rånebiler med dusinvis av "tusenmetere" i grillen og på taket og over alt hvor det er plass.
 5. Ipanemabraun

  Menu og +/- på venstre betjeningshendel, 159

  Tydeligvis ledningsbrudd. Jeg har bestilt brukte "nye" hendler fra en bildemonterer.
 6. Ipanemabraun

  Alfa Romeo 159 - Beste årsmodell og motor?

  Dreimoment har ikke noe å gjøre med M32/M20-girkassens problemer. Det er en konstruksjonsfeil som gjør at lagrene ikke får den smøringen de skal ha. Jeg har selv hatt 16V 150 HK (med M32-kasse..) pre MY08, og syns den ble litt slapp i forbikjøringssituasjoner. 2-literen med 170 hester (som jeg har nå) opplever jeg som en mer raffinert motor. Den har mindre EGR-trøbbel på grunn av et mer gjennomtenkt system, og med map kan du hente ut ca 200 hk og 460 nm av den. MY08 veier i tillegg mindre enn pre-MY08, og har hovedsaklig F40 og C635-girkassene som ansees for å være bedre girkasser enn M32.
 7. Brått oppdaget jeg til min store forskrekkelse at Menu-knappen samt +/--knappene på siden av venstre betjeningshendel ikke lenger fungerer. Er det noen som har vært borti det samme, og finnes det i såfall noen gode løsninger?
 8. Ipanemabraun

  Tipo 33 Replica

  Blir spennende å se når første Tipo 33 Replica blir bygget her til lands 😄
 9. Ipanemabraun

  Bytte pære speedometer AR 159

  Jeg tror ikke det er pærer på 939, men små LED som er loddet fast i kretskortet. Du bør derfor vite hva du driver med, og ha holdt i en loddebolt før. LED-en i seg selv er neppe dyr, men er du uheldig så ødelegger du kretskortet som driver instrumentclusteret og da er løpet kjørt.
 10. Ipanemabraun

  Tips for ettermontering av touch-skjerm på 159 (Nav)

  For å svare på mitt eget spørsmål: dersom man har navi connect+ (med komfortinnstillinger, kjørecomputer etc) så må det foretas en proxy alignment ved hjelp av MultiECU Scan, når man har skiftet spiller. Komfortmenyen og andre innstillinger blir da tilgjengeliggjort på det røde displayet i instrumentclusteret.
 11. Ipanemabraun

  Skifte spiller / DAB+ radio

  Veldig fin veiledning! Imidlertid er det verdt å merke seg at dersom man har navi connect, er hullet større. Da er det en del spillere som rett og slett blir for små.
 12. Ipanemabraun

  Forskjell 159 1,9 med 120 hk og 150 hk

  Dreimomentet er ikke det som kverker disse kassene - girkassens meget kompakte design gjør at den får en ganske høy arbeidstemperatur, og en konstruksjonsfeil gjør at det er noen lager som ikke får den smøringen de skulle hatt. Forsterket deksel fås kjøpt. Hadde 16V 150 hk selv, og jeg syns den ble litt snau - følte det manglet litt klem i bl.a forbikjøringssituasjoner, og sjettegiret egnet seg stort sett bare til motorveicruising. Mulig jeg ble litt påvirket av at den bilen jeg hadde før 16V-en hadde cirka 30-40 hester mer og veide ~200 kilo mindre.
 13. Ipanemabraun

  Ulyd i girkasse?

  Min erfaring er at når man har lagerlyd fra disse girkassene (M20 og M32), så blir den ikke borte selv om bilen er varm. Det er en konstant summing.
 14. Ipanemabraun

  Barnevogn

  Britax Smile går fint inn i en 159 SW - uten å pelle av hjul. Du klapper den ganske enkelt sammen etter å ha tatt av bagen. Ikke koster den skjorta heller.
 15. Ipanemabraun

  Har Alfa Romeo 156 og 159, hva kan de prises til ved raskt salg?

  Dessverre er Alfa Romeo et ukurant bilmerke i Norge - dvs de er ikke lett å kvitte seg med raskt. Girkassa på 159-en kan en potensiell kjøper være så heldig å få gjort for alt fra noen få tusenlapper (kjøper lager og skifter selv), og opp til rundt 50.000 (Autovia - helt ny kasse). Pris deg deretter.
×