Ipanemabraun

Artigiano
 • Innholdsteller

  75
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Ipanemabraun vant sist dagen den 22. desember 2017

Ipanemabraun hadde det mest likte innholdet!

Nettsamfunnsomdømme

25 Molto bene

Om Ipanemabraun

 • Rang
  Artigiano

Demografi

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon
  Hole
 1. Veldig fin veiledning! Imidlertid er det verdt å merke seg at dersom man har navi connect, er hullet større. Da er det en del spillere som rett og slett blir for små.
 2. Dreimomentet er ikke det som kverker disse kassene - girkassens meget kompakte design gjør at den får en ganske høy arbeidstemperatur, og en konstruksjonsfeil gjør at det er noen lager som ikke får den smøringen de skulle hatt. Forsterket deksel fås kjøpt. Hadde 16V 150 hk selv, og jeg syns den ble litt snau - følte det manglet litt klem i bl.a forbikjøringssituasjoner, og sjettegiret egnet seg stort sett bare til motorveicruising. Mulig jeg ble litt påvirket av at den bilen jeg hadde før 16V-en hadde cirka 30-40 hester mer og veide ~200 kilo mindre.
 3. Min erfaring er at når man har lagerlyd fra disse girkassene (M20 og M32), så blir den ikke borte selv om bilen er varm. Det er en konstant summing.
 4. Britax Smile går fint inn i en 159 SW - uten å pelle av hjul. Du klapper den ganske enkelt sammen etter å ha tatt av bagen. Ikke koster den skjorta heller.
 5. Dessverre er Alfa Romeo et ukurant bilmerke i Norge - dvs de er ikke lett å kvitte seg med raskt. Girkassa på 159-en kan en potensiell kjøper være så heldig å få gjort for alt fra noen få tusenlapper (kjøper lager og skifter selv), og opp til rundt 50.000 (Autovia - helt ny kasse). Pris deg deretter.
 6. Over ett år senere: svart 159 SW TI 1.9 16V solgt til storebror, og en rød MY08 159 SW TI 2.0 innkjøpt
 7. Hvordan er GPS-en på disse spillerne? I min gamle 159 hadde jeg en sånn generisk kina-ræl spiller hvor GPS-en slett ikke fikk signal hvis jeg ikke var på flatlandet i Østfold et sted. I den nye 159-en min (2010 2.0 JTD SW TI) har jeg den navien der mange av innstillingene vedrørende komfort og preferanser gjøres (f.eks autolåsing av dører over 20 km/t osv). Hva skjer med dette hvis jeg bytter spiller?
 8. 939.A2.000-motoren (1.9 16V 150 hk) som sitter i 159-en min holder 90 grader nesten uansett hva jeg gjør. Synker kanskje 5-10'c på vei ned fra Sollihøgda fordi jeg bare triller.
 9. Når åpner bottegaen igjen?
 10. Til de av dere som skal foreta denne operasjonen nå: husk at plast blir sprøtt og svakt i kulde. Det kan føre til at ting går i stykker.
 11. Fabelaktig post! Jeg har mer eller mindre revet fra hverandre bakluka i forsøk på å finne svar på hvorfor baklyset ikke virker, men da vet jeg hvorfor. Lysstripe fra Biltema kjøpes sporenstreks inn, og reparasjon foretas!
 12. Nei takk.
 13. Jeg har forstått det slik at 8V har en annen kasse som ikke rammes av samme feilen (korriger meg hvis det ikke stemmer). I følge WG Motorworks i England er ikke moment (de kan rapportere om M32-kasser som uten problemer har taklet rundt 550 N.m dreimoment) skyld i utslitte lager; men heller girkassens arbeidstemperatur kombinert med dårlig design og manglende vedlikehold. Se mer her: http://www.wgmotorworks.co.uk/repairs/transmission/m32-gearbox/ Selv valgte jeg diesel fordi 1750 TBi koster rundt 100.000 mer enn det jeg følte at jeg hadde råd til. Så gjør det ikke noe at diesel er relativt billig drivstoff sammenliknet med bensin.
 14. Ja det har du selvsagt rett i. Jeg har tydeligvis blingset når jeg postet innlegget. Takk :-)
 15. Hvor finnes disse? Dessuten; vil de passe på 159 Ti?