alfarookie

Capo
 • Innholdsteller

  782
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutro

Om alfarookie

 • Rang
  Capo

Demografi

 • Kjønn
  Ønsker ikke å oppgi
 • Lokasjon
  Stavern
 1. Det med plast senterringer er nok korrekt, dette har vært diskutert i tidligere tråder og Rune R er av dem man bør høre på. Grunnen er vel det at det er boltene som skal gjøre den endelige sentreringsjobben, ikke navhullet. Derfor den "langsomme" tiltrekkingsmetoden hvor hver bolt får like mye å si for felgens plassering. Et unntak fra dette finnes dog: bruker man bolter med løs kon (variabel kon) også kalt slingrebolter her på forumet, SKAL man bruke senterringer av metall. Står ikke i norske forskrifter, men i tyske. (Enig i dette,Rune?)
 2. Greit å kunne litt rakettvitenskap - jeg pleier bare å lese hva som står på felgen
 3. Voldsom bredde på den a gitt - sitat "Stelvo er 468 cm lang, 165 cm høy og 216 cm bred." Rene lastebilen - må lære kjøre på nytt, nesten
 4. Lykke til, Masi. Fikk aldri sett på den, ble syk. Steppet noen andre inn, eller tok du den usett?
 5. .....når er denne fyren tilgjengelig - har prøvd å ringe to ganger uten hell. Er han på jobb hele uken?
 6. Jeg kan ta kontakt med selger - sier selvf det er på vegne av en annen. Prøverunde går greit, lytte litt og danne meg et bilde - ok. Men hvor mye av det andre jeg klarer å avdekke, er jeg ikke sikker på. Selv biler jeg selv skal kjøpe får jeg aldri sjekka under. Melder tilbake.....
 7. Bor ca 7 min unna. Fremdeles aktuelt? Hva vil du jeg skal se etter? (Har ikke spesielt peiling!)
 8. Ser at felgene har 8 hull. Hva er de to BCD'ene? (....bolthulldiametrene ) Står vel inngravert på innsiden.
 9. Takk for bra svar. Hvis alle 159 manuelt gir har denne famøse girkasse, er det rart man ikke her på forumet hører flere klager på den. Kan jo, etter det jeg forstår, være snakk om behov for reparasjon etter 60.000 - 100.000 km og så koster det 25.000 - 50.000 kr. :o - det er opptil 50% av bilens verdi! Da fremtrer nå 2-literen som eneste aktuelle. Men hva med 2,4 jtd - er den også med M 32? Vet noen om Lancia Delta ble levert med denne girkassen på 1,9 jtd twinturbo eller Multi air 1,4? Regner med 2-literen gikk fri også på Lancia.
 10. Til trådstarter: Hvordan går det med girkassa? Fått tak i ny eller reparert? Vurderer å kjøpe 159, men det man skriver om M 32 kassa skremmer. Hvilke årsmodeller/utgaver er utstyrt med denne girkassa? Og hvor kan man lettest sjekke, finnes det noen side hvor man ut fra chassisnr/motornummer kan finne svar?
 11. Ikke nå igjen Slingrebolter heter bolter med løs konus og er fullstendig likeverdig med vanlige bolter. Basta!
 12. Takk Landmann, du har ikke en skisse eller sprengtegning så du kan vise hvor i døra?
 13. Har også opplevd driftsproblemer på en 1,9 jtd etter understellsbehandling - ulyd, ujevn gang og senere problemer med veivaksel- og kamakselfølere, uten at noen kunne dokumentere sammenheng. Dette kom etter lanolinoljebehandling og de bruker ikke underspyling.
 14. Denne tråden begynner å bli laaa......ng. Hvor finner man noe om sentrallåsen som ikke virker fra nøkkel, heller ikke fra førersiden, kun fra passasjersiden. Spretter rett opp igjen hvis man prøver å låse. Hva er tipset for easyfix her?
 15. ...........og borte var den