trekkelg

Uno dei ragazzi
 • Innholdsteller

  112
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

18 Buona

Om trekkelg

 • Rang
  Uno dei ragazzi

Demografi

 • Kjønn
  Ønsker ikke å oppgi
 1. Burgunderfarget Delta med HF-skilter spottet på Brobekk i går. Klarte ikke å se noen detaljer i farta, men fin var den
 2. I følge dashboardet i min 2013 Giulietta var det minusgrader i dag, selv om det egentlig var t-skjorte-vær. Litt googling viser at det sannsynligvis er temperatursensoren som sitter i høyre speil som har tatt reper'n. Den stikker ut som en liten halvkule på undersiden der. Jeg er ikke redd for loddebolter, multimetere eller oscilloskop (og har alle tre pluss pluss), så jeg tenkte å åpne for å inspisere litt. Kanskje det bare er korrosjon på kontaktene eller noe sånt, eller eventuelt kan jeg bestille en ny del fra ebay og bytte selv. Spørsmålet er: hvordan får jeg åpnet djevelskapen uten å skade speilet/huset? Jeg har speil med motorstyrt justering, men ikke innfelling. Noen som vet?
 3. Du får kjøpt høykvalitets skiver og klosser på alfisti.net og sikkert andre steder, men å bytte calipere ville jeg droppet. Tross alt så bremser det ikke noe "bedre", du kan jo allerede lett låse bremsene så ABS slår inn, ikkesant? Tror ikke vegvesenet er videre fornøyd med ombygging av bremsene heller, om man skulle havne i en kontroll. Lakkering av originalcaliperne er jo en mulighet hvis man ønsker det.
 4. Majones funker sikkert pga all oljen, også er bonusen at det er smørbart så det kan virke litt. Har fjernet etiketter fra havlitersflasker for å gjenbruke til hjemmebrygg, og det beste jeg fant for å fjerne limrestene var faktisk en plastsvamp med matolje.
 5. Sitter her og kjenner på midtlivskrisa og lurer på om det kanskje hadde smørt sjelen litt om jeg fikk ut litt mer lyd av Giuliettaen min. Det er en 2013-modell med 1.4MA (170hp). Liker lyden som den er, spesielt når man drar på litt fra sånn 3500 og opp kommer det et hyggelig snerr som jeg liker godt. Det er litt sånn jazz-trombone over det (se her: https://v.redd.it/eybwbsoltob01), bare at trombonisten står bak scenen og blåser inn i en vinterdyne, mens jeg sitter på bakerste rad på galleriet. Skulle gjerne hørt litt mer av det. Samtidig vil jeg ikke at fruen eller ungen i baksetet skal bli plaget under hverdagskjøring, og deri ligger utfordringen. Er det noen som har byttet ut lyddemper foran eller bak og/eller enderørene og har noen erfaringer å dele, enten de er positive eller negative?
 6. Clayet, polerte og la på Fusso for et par uker siden. Du dæven som vannet preller av. Bilen blir jo knapt våt lenger, samme hvor mye det regner. Eneste aberet er at det er ganske tydelig hvor jeg var slurvete, så den må nok få en liten omgang til.
 7. Jaknudsen: Det var det jeg var redd for. Antagelig løser ikke 159 det problemet da. Multijet: såvidt jeg ser er det ikke isofix-fester i midt-setet
 8. Men passer knærne til passasjeren foran? Selv om vedkommende f.eks er en 100-kilos gorilla på 190cm?
 9. Sammentreff... vi har Giulietta i dag, men det er rett og slett for trangt med bakovervendt BeSafe izi plus (for opp til 18 kg tunge bleiebrukere). Jeg er nærmere 190 cm og fruen over 180, så passasjersetet foran er ikke videre komfortabelt på lengre turer. Dessuten er det klønete å buksere inn barnet i stolen pga fasongen på døra bak. Så vi vurderer å bytte til en "riktig" 159. For meg betyr det en TI med 1750TBi, og må vel bli 2011-modell? Giulia hadde vært enda bedre, men foreløpig for dyrt. Er det håp for oss? Noen som har tips og råd? Tenkte å ta turen til en forhandler og be om å låne en i et par dager så vi fikk testet det ordentlig.
 10. Ledning funker, men med en slik slipper du det også: http://www.dx.com/p/universal-wireless-car-bluetooth-v3-0-edr-3-5mm-aux-audio-stereo-hands-free-bluetooth-music-receiver-421124
 11. Så bare på noen modeller av Piloti-skoene, og der står det at de ikke sender utenfor USA. Sikkert mulig å få tak i andre steder nå som jeg vet navnet på merket
 12. Der var det mye fint. Ser ikke ut at de sender til Norge desverre, men da har man noe å se etter..
 13. De der så veldig bra ut (til sommerbruk iallefall). Puma hadde også noen lignende, men jeg fant dem aldri i en størrelse som passet. Etter at jeg postet har jeg fintfølt litt i bilen og kommet til at det største problemet med mine nye sko er at sålen er såpass tykk og stiv at jeg rett og slett ikke kjenner pedalene godt nok gjennom. Må nok ta en tur i skobutikken igjen og lete. Mange fjorårsmodeller på salg på denne tiden.
 14. Kjøpte nettopp et par nye sko som jeg tenkte å bruke i det daglige på vinterstid, men uten å tenke meg noe særlig om. Resultatet er at jeg nå føler at det er millimetre om å gjøre at jeg treffer gasspedalen når jeg skal bremse, og bremsen når jeg skal gasse. Jeg har en fornemmelse av at de som setter opp pedalene på Alfa stort sett går i spisse italienske skinnsko, og iallefall ikke tykke gore-tex med solide såler og masse demping. Så - er det noen som har tips om gode sko som fungerer både på kontoret, i butikken og i snø og slaps på fortau og parkeringsplasser samtidig som de gir deg god kontakt med pedalene og fremmer aktivt og nøyaktig fotarbeid i bilen? Bonus for forsterkninger med litt friksjon om muliggjør heel&toe.
 15. Må bare presisere at sittestilling og seter fungerer bra i det daglige, men jeg kjente det iallefall godt i korsryggen etter bilferie på 1500+ kilometer med minst mulig motorvei. Og for virkelig inspirert kjøring så er det tydelig at sidestøtten burde vært bedre.