Gå til innhold

Sillyspeed

Ispettore
 • Innholdsteller

  2 366
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  29

Alt skrevet av Sillyspeed

 1. Sillyspeed

  Runet sin GT 3,2 fra side 5

  Gratulerer! En underholdende bil med en uforskammet responsiv diesel.
 2. Sillyspeed

  Full rens av gammal Nord motor - Hva anbefales?

  Soda blasting fungerer i alle fall bra på aluminium og er ganske skånsomt.
 3. Sillyspeed

  Deler til 156 ønskes

  Jeg har dørhåndtak både med og uten brytere, førerside. Jeg har også speilhus og speilfot, avhengig av hva du trenger. Muligens feil på varmetråder i speilet. Mørk grå metallic.
 4. Sillyspeed

  Gruagarasjen

  Grattis med tøff ungdomsbil Hva skjedde med IS 200?
 5. Sillyspeed

  M32 lagerbytte

  Hvordan var tilstanden på det gamle?
 6. Sillyspeed

  Antirustbehandling Giulia

  Vår VW passelat er ikke mye bedre. Åpenbare områder blant annet i hjulbuene uten beskyttelse fra verken innerskjerm eller understellsmasse. Og dette fra merket som har rimelig enorme rustproblemer med forrige generasjon passat.
 7. Sillyspeed

  Diagnoseverktøy motorlampe '01 Spider 916

  Les deg opp på multiecuscan.com Kabel til pc koster noen hundrelapper på ebay. Programmet kan brukes i gratisversjon til enkelte ting, fullversjon koster 50 euro ca.
 8. Sillyspeed

  Ferske tall: Så mye koster bilen deg i 2018

  Verditap for alle pengene, i alle fall de første ti årene. Deretter begynner et verditap, på kanskje 10000 kr i året, å være i samme størrelsesorden som drivstoff, forsikring og vedlikehold.
 9. Min Alfa Romeo 156 2.0 JTS Selespeed Distinctive ble født i Napoli i mars 2004. Den har frekventert det tekniske forumet med sine motor- og airbaglamper, barnesykdommer som foreldrene ikke fikk vaksine mot. Noen "røde hunder" til tross, den er jo blitt litt av i skreppe med årene! Ni år gammel, sier du? Det skulle man ikke tro. Stort sett oppvokst i byen med asfalt under dekkene, men Speedo er også en habil turkamerat. To par slalom og to par langrenn, pluss oppakning til 3 personer og snekkerverktøy ble slukt med tvilsom glans i alle hulrom sist påske. Så kan dere kløner med SUV i Hemsedal stå der og ikke rekke opp til takstativene deres. Den liker seg også på fjellet, og har utviklet et godt forhold til lyng, fjellbjørk og Synnfjellet. Se bare her!
 10. Sillyspeed

  Speedos rosenrøde skrytetråd (2004 156 JTS)

  Ja. De gjør jo bare jobben sin. Men bilen har passert fire eller fem PKK uten anmerkning. Nuvel.
 11. Sillyspeed

  Speedos rosenrøde skrytetråd (2004 156 JTS)

  Av alle tingene som har blitt gjort med denne bilen, er fjerning av solfilm før PKK det mest meningsløse. Må vite at denne bilen har kjørt rundt ekstremt trafikkfarlig i over 10 år...
 12. Sillyspeed

  Alfanytt - Takk til alle bidragsytere!

  Støttes fullt ut! Spesielt fin oppsummering av Arve om FCA sine planer fremover.
 13. Sillyspeed

  Speedos rosenrøde skrytetråd (2004 156 JTS)

  Noen enorm fordel er det muligens ikke, men det skulle gi bedre beskyttelse mot steinsprut. Det er et tykkere belegg enn bare lakk.
 14. Sillyspeed

  Speedos rosenrøde skrytetråd (2004 156 JTS)

  https://www.alfaowner.com/Forum/alfa-159-brera-andamp-946-spider/325748-brake-pedal-pressure-and-feel.html#/topics/325748?page=2 Jeg elsker Internett! Det viser seg at håndbrekket må nullstilles ved bytte av klosser bak. Prosedyren er heldigvis enkel og kan gjøres fra inne i bilen. Etter noen minutter med justering og pumping av bremser er det komplett forandret bremsefølelse. Faktisk bedre enn før byttet. Anbefales til alle med 147/156/GT med litt ullen eller svampete bremser. Trenger kun en 13 mm fastnøkkel.
 15. Sillyspeed

  Speedos rosenrøde skrytetråd (2004 156 JTS)

  Nå er det vel nærmest en naturlov at mekkekveld = plunder og heft. Da har jeg lært "the hard way" at kalipperbraketten bak ikke trenger å løsnes for å bytte skive. Og den sitter jo ikke bare rustet fast, men boltene sitter utrolig idiotisk til og krasjer med støtdemper når man skrur de ut. Men når man finner ut at braketten kan sitte på blir jo dette en kjempeenkel jobb Noen som har en idé om hvorfor håndbrekk må strammes etter bytte av klosser? Burde det ikke være omvendt?
 16. Sillyspeed

  156 jts stoppet plutselig

  http://forum.alfa156.net/forum/forum_posts.asp?TID=61947 Ta en kikk her. Fuel pressure regulator, batteri, dårlig kontakt/jord... Koble fra AFM. Mange tips. Veivsensor nevnes ofte.
 17. Sillyspeed

  156 jts stoppet plutselig

  Turteller står stille, for info
 18. Sillyspeed

  156 jts stoppet plutselig

  Jeg kan sjekke det med turteller når jeg kommer hjem. Med diagnose kan man følge med på ECU rpm når du kinner.
 19. Sillyspeed

  156 jts stoppet plutselig

  Så du tok av slangen etter høytrykkspumpa? Jeg vet ikke om jeg har noen spesielt gode forslag. Sjekk fuel cut off switch under førersetet, bare for ordens skyld. Sjekk om nøkkelkode-lys tennes og slukkes. Ellers er det bare å lese seg opp: https://www.google.no/search?q=alfa+156+jts+wornt+start
 20. Sillyspeed

  156 jts stoppet plutselig

  Har du mulighet til å ta diagnose? Hvordan har du sjekket bensintilførsel, forresten?
 21. Sillyspeed

  Antirustbehandling Giulia

  Trist syn. Man kunne håpe at det var litt lærdom, eller i det minste erfaringsoverføring, å spore hos importør.
 22. Sillyspeed

  156SW med V6 ønskes

  Den i Gøteborg er vel bra sjelden. Det blir vel noen titusener i import. Med alternativ beregning kan du kanskje slippe unna med 40000 kr i avgifter.
 23. Sillyspeed

  Arrow vs Carrillo rods?

  Kanskje det var mer vanlig før i tiden? Ikke vet jeg. Kunne vært interessant å finne ut mer.
 24. Sillyspeed

  Arrow vs Carrillo rods?

  Det vil overraske meg. Jeg finner kun kilder på at OEM vanligvis er smidd, men opplys meg gjerne. Største leverandør av OEM: https://www.mahle.com/en/news-and-press/press-releases/weight-optimized-connecting-rod-for-maximum-stress-504
 25. Sillyspeed

  Arrow vs Carrillo rods?

  Råder er vel stort sett smidde. Støpte er de vel neppe
×