Han5y

Consigliere
 • Innholdsteller

  5 228
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Han5y vant sist dagen den 28. desember 2016

Han5y hadde det mest likte innholdet!

Nettsamfunnsomdømme

40 Molto bene

Om Han5y

 • Rang
  Consigliere
 • Bursdag 14. juli 1990

Demografi

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon
  Tromsø
 1. Ja, kommer du å henter?
 2. Har en 155 8v og en mengde med deler. Skal ha litt over vrakpant :-)
 3. https://www.dinside.no/motor/disse-har-skaffet-nye-registreringsskilt-pa-bilen/68664006 4 Alfa Romeo`er har fått egne skilt, noen her? Og noen som vet hvilke skilt?
 4. Hvis du måler størrelsen på virvelspjeldhullene så har jeg kaaanskje metallplugger for å tette disse, noe ala disse: https://x8r.co.uk/products/alfa-romeo/pierburg-inlet-manifold-swirl-flap-blanking-blanks-555210202-55210201
 5. Ingen problem. Ta ut gammel spiller, sett inn ny spiller med dab, samt fest antennen i ruten. Ingen hokus pokus. Kan også være greit å kjøpe rammen for å ha rundt, samt kabler for å få rattkontroll til å fungere. Tromsø bilstereo har det du trenger: Adapter: https://www.tromsobilstereo.no/products/connects2-rattfjernkontroll-interface-alfa-romeo-156147gt Ramme: https://www.tromsobilstereo.no/products/connects2-ct24ar11-1-din-monteringsrammealfa-romeo-156gt-2003-2004 Og spiller: https://www.tromsobilstereo.no/categories/spillere-med-dab
 6. Ser det nevnes mye med multi ecu-scan, er dette noe som normalt "universal-verksteder" har tilgang til? Bilen har vært hos Mekonomen og et borch/diesel-verksted. Så er spørsmålet om det finnes noe universalprogrammer de bruker, eller om det MÅ være MES som kun Alfa og fiat-verksteder har tilgang til....
 7. Helt klart ikke dumt å dobbeltsjekke det.Spørsmålet er hva daltech skal ha, omså bare for å feilsøke den. Er forøvrig her hjernen min var, og de kunne ikke gi et svar om denne var defekt eller ikke slik jeg forstod det: http://www.actronics.eu/nb/om-oss/motorstyreenheter-abs/?gclid=EAIaIQobChMI66aS9K_m1QIVxYeyCh0xagFrEAAYASAAEgKfz_D_BwE
 8. Etter å vært hos 2 verksteder,der de ene spesialiserer seg på dieselbiler, så vil jeg tro at de har kontroll på det. Er forøvrig 2 nye dyser, og kun den ene gir feilmelding og oppfører seg rart.
 9. ECUen har vært hos et firma på østlandet som driver på med ecu`er, eurotechnix (???) eller noe slikt. De kunne ikke feilsøke denne. Ble også nevnt at ECU MÅ programmeres opp til bilen, og at man ikke kan prøve ecu fra en annen bil? Ser de er billige på ebay, så kanskje verdt et siste forsøk. Begynner å lukte eventuell ecu-trøbbel, da bilen sender ut mer diesel på ene dysen når bilen er varm, slik at denne går i nødmodus. Alternativt prøve å sniklåne ECU`en fra seniors 08 159 1.9jtd.
 10. Innsugsmanifolden er vasket og tettet igjen, swirlflaps fjernet. Bilen går i nødmodus etter en stund når den er varm, varierer fra gang til gang hvor lang tid dette tar.
 11. Verkstedene har gitt opp etter alt for mange timer feilsøking. Pen 159 selges i deler eller som hel bil. 😊 2006, 150hk,skinn, eibach dempere og fjærer, dobbelt utblås, stor Pioneerspiller etc. Tar imot bud.
 12. En annen ting å huske på, er at bredden på felgen også har noe å si på hvor mye det stikker ut. En 17x8" felg med ET 35 vil stikke lengre ut enn en 17x6" felg med ET 35. Fin huskeregel er at for hver tomme opp, så vil felgen stikke 12.7mm lengre ut mot hjulbuen, og 12.7mm nærmere støtdemperen.
 13. Har montert Tiny Audio C5 i seniors 159, og monterte denne over turbotrykksmåleren. Fungerer fint i nord norske forhold, og veldig enkel montering. Ulempen er selvsagt den store boksen midt i dashbordet,så dette er ikke en stilfull løsning. I min egen 159 har jeg montert en Pioneer 2 din med skjerm, navi og dab, som er langt renere utseendemessig, men en dyrere løsning. Med rattadapter, ramme, og spiller så havner man fra rundt 4500-5000,- for billigste 2din dab modell.
 14. Du har jo spesialverktøyet som heter Lisle 36200 som skal fungere fint for demontering og montering av halvmånene, se artikkelen her: https://www.amazon.com/Lisle-36200-Keeper-Remover-Installer/dp/B000P0ZJIS Ligger flere filmer på youtube om dette, men da er man avhengig av tau/trykkluft med mindre man har toppen på benken.
 15. På M32 girkassen på 159 sitter på påfyllingspluggen rett under batteribrettet. Vil tro den garantert sitter i nærheten på denne girkassen også selv om de er forskjellige.