Han5y

Consigliere
 • Innholdsteller

  5210
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Han5y vant sist dagen den 28. desember 2016

Han5y hadde det mest likte innholdet!

Nettsamfunnsomdømme

38 Molto bene

Om Han5y

 • Rang
  Consigliere
 • Bursdag 07/14/90

Demografi

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon
  Tromsø
 1. På M32 girkassen på 159 sitter på påfyllingspluggen rett under batteribrettet. Vil tro den garantert sitter i nærheten på denne girkassen også selv om de er forskjellige.
 2. Husk at det er forskjell oppgitt dekkdimensjon på TI og non-TI 159. 235/40/19 er for eksempel en lovlig størrelse på TI, men ikke lovlig på en non-ti ifølge 5% rulleomkrets-grensen. Brukte selv 225/40/19 på min NON-Ti, som er en lovlig størrelse.
 3. En god start er vask av plastikk og stoff med en såkalt APC (all porpose cleaner), spesielt i taktrekk setter det seg godt. Har bilen AC er en god AC rens et godt alternativ (for eksempel https://bilpleiekongen.no/produkt/sonax-ac-rens/), vask av vindu (her sitter det MYE lukt,tro det eller ei),. Kombinasjon med å skru ut seter, og støvsuge godt i stoffet i bilen. Avslutt med litt X-it luktfjerner (https://bilpleiekongen.no/produkt/x-it-luktfjerner/) og sett en skål med eddik i bilen over natten(e).
 4. Satser på at Ed lager noe spennende selv, uten tullingen Mike. :-)
 5. Alternativt så er standard 159 2.4JTD eksos et annet valg: http://www.ebay.co.uk/itm/Middle-And-Rear-Exhaust-System-With-Chrome-Tips-For-Alfa-Romeo-159-2-4-Jtd-/371310612564?hash=item5673d65054:g:23YAAOSwY3BZJobP
 6. Kjøpte dette til min 159,bra passform,og ekstra snerr: http://www.ebay.co.uk/itm/SILENCER-EXHAUST-ULTER-SPORT-MUFFLER-ALFA-ROMEO-159-2005-11-YEAR-TIP-90-/301779995577?hash=item46437d4bb9:g:7KgAAOSw42dZLT7- Les mer her:
 7. Om bilen har senkefjærer eller ikke har ingenting å si på hvordan jobben er. Forskjellen er at sedan har enklere tilgang til å løsne støtdempertoppen kontra stasjonsvogn. Men dette er noe de fleste har mulighet for å gjøre uten større problem.
 8. Siden lakken er 1 år gammel er det ingen problem å verken forsegle, vaske, polere, eller rubbe en lakk. Hadde denne vært 1,2,3-uker, så hadde utfordringene vært større. Nå vet jeg ikke hvor du er lokalisert, eller hva du har av utstyr. Men grunnregel nummer 1 er en grei poleringsmaskin, her finnes det en jungel fra billig til dyrt, av billige maskiner er carwise, og Shinemate. Av billig er både Rupes og Flex veldig bra. Når dette er kjøpt, se om du finner gode poleringsmiddel, i korte trekk finnes det 3 typer, grov, middels og fin. Siden bilen ikke har vært i bruk,og kun har lette riper fra lagring, trekk, klær som har subbet, så vil jeg tro den fine er nok. En enkel løsning er å gå for denne pakken, her har du en grei maskin, og gode produkter, til en fin pris. Inkludert med forsegling og full pakke: https://bilpleiekongen.no/produkt/startpakke-maskinpolering-1-2-3-kit/
 9. Bak er noe mer knot, men helt klart ikke umulig. Det som er vanskelig er å løsne toppen, som er inni bagasjerommet. Lykke til, burde nok gå ganske smertefritt!
 10. Veldig grei jobb,gjort dette 3-4 ganger nå. Av minnet slik jeg gjorde dette så løsner jeg kulen på øvre bærebro, skøv denne opp og ut av vei. Løsnet så bolten som holder demperen i gaffelen, og løsnet gaffelen i nederkant. Fyrte godt på med rustløser for å få demperen ut av gaffelen mens man hamret og slo, disse bruker å sitte godt. Når disse er splittet, løsne de 3 mutterne på fjærbenslageret i motorrommet. Rikle litt, og så er demperen ute av bilen.
 11. Bestill komplett kit fra Alfisti, kostet like lite som kun vaierne. Gjorde denne jobben selv på seniors 159 for kort tid siden.
 12. Det er H1 pærer i tåkelysene til 159, med mindre de er noe spesial-greier :-)
 13. Forandring av understell er bare tull på Alfa Romeo`er, disse er perfekt satt opp fra fabrikk, og endring av dempere/fjære vil ødelegge både kjøregleden og fremkommeligheten. Spar heller pengene, og bruk disse på bensin istedenfor, da får du mer glede for pengen Gratulerer med tøff bil Rune! GT med 3.2 er kult :-)
 14. Verkstedet sendte bilen på et nytt verksted som spesialiserer seg på dieselmotorer, der de har feilsøkt på mye av det samme som det første. Nå er hjernen hovedsynderen misstenker de. Bilen har stått siden september på verksted,så holder sikkert ut et par måneder til. :-)
 15. Kul ungdomsAlfa, store felger, sennkefjærer, skinninteriør, og masse gode deler. Fint prosjekt for noen som ønsker å skru litt :-)