Quattroporte

Artigiano
 • Innholdsteller

  76
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Quattroporte vant sist dagen den 31. oktober 2017

Quattroporte hadde det mest likte innholdet!

Nettsamfunnsomdømme

27 Molto bene

Om Quattroporte

 • Rang
  Artigiano

Demografi

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon
  Trondheim
 • Interesser
  Biler, mat, vin, ur, reise, damer
 1. Dette bildet viser hvor fantasisk flott design 159 er. Grillen, lyktene og ikke minst de naturlige brede hjulbuene som balanserer den enkle og elegante linjene.... Perfekte hverdagsbil ville vært et Giulia Veloce chassi med 159SW karosseri og interiør...
 2. Mener å huske at det sto noe i en jobbinnstruks om at det var et krav å ha et visst utvalg italienske transportmidler. To drive the brand.... Ble kansje litt intern denne, men Rune og jeg jobber nemlig i samme firma.
 3. Godt poeng Tommy. Det er vel det som kalles kontinuitet og jevn kvalitet. Skulle gjerne ha hatt en 500 eller helst en Abarth som bil nr. 2, men madamen nekter dessverre.
 4. Nok et bevis på at Fiat fortsatt gjør en formidabel jobb. Kjedelig å bli slått av Volvo og Tesla da... http://www.autoguide.com/auto-news/2017/10/top-10-most-unreliable-cars-2017-consumer-reports.html?utm_medium=email&utm_campaign=AlfaOwner.com_sold&utm_source=AlfaOwner.com20171031
 5. Dette er jo krise.... Nå kan jo eiere av andre bilmerker begynne å tro at vi Alfa eiere er snusfornuftige og kjedelige mennesker som søker trygget, og ikke er opptatt av design, sjel og passion. Forhåpentligvis er statistikken normal igjen om kort tid. I denne sammenhengen ser det ut som Fiat gjør fortsatt mye riktig.
 6. Veldig fornøyd med at den blir i klubben og jeg vil tro at vi får høre mer om bilen i tida framover :-)
 7. Da er bilen solgt til hyggelig og meget kompetent medlem fra Nord.
 8. Fikk lurt meg til et besøk i forrige uke. Her er noen highlights, men min favoritt er uten tvil Disco Volante. https://www.dropbox.com/sh/hdsamnylbthn1n5/AAAgSGvdeqeG7AJxrCMLym39a?dl=0
 9. Har nettopp hatt gleden av å ha besøkt Alfa museumet i Arese. Mange fantastiske biler som jeg skal legge ut bilder av. Med fare for å banne i kirka, men er ikke den tomgangslyden fra 1.28 i videoen litt dieselaktig.... Lyden ved gasspådrag er heldigvis mye bedre.
 10. Her er link til annonse. Pris diskuteres ved rask handel. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=100331319
 11. Med fem biler i garasjen og ingen med bakseter må fornuften dessverre seire. Jeg kjøper tilbake min nylig solgte 159 SW og må dessverre la Brera'n gå til et nytt hjem. De fleste her på forumet kjenner vel bilen godt, men for nye medlemmer er dette en kort oppsummering. 1750 motor med Guiletta QV turbo og Ragazzoni eksos yter nå med ny mapping 245 hk. Den går som ei kule og lyden er som den vakreste opera. Har gått 77' km med nylig utført service. Farve hvit, glasstak og Poltrona Frau cognacfarget helskinn innvendig. Nye sommerdekk på Prodrive 19" felger og vinterhjul følger med. Bilder kommer, men søk gjerne på Faukestad eller Brera (som er tidligere eier) så finner en mye info om bilen. Ta kontakt ved spørsmål.
 12. Hva med å prøve Owatrol Polytrol? Det skal fungere gull.
 13. Flott bil!!!
 14. Som Rune sier er det en skog av anbefalinger og det er vanskelig å finne uavhengige tester på hva som er bra. I min naivitet og mangel på kompetanse har jeg fulgt de anbefalinger som merkene har anbefalt. Så ja, jeg er nok hjernevasket Rune :-) Mobil1 0W-40 og 5w-50 for Porsche, Shell Helix 5w-50 for Fiat og Castrol Edge 5w-40 for Alfa så langt. Dette har fungert helt fint så jeg vil nok fortsette med det. Blir vel Selenia eller Castrol for Sofia. Blodstrupmoen, ble veldig nysgjerrig på din erfaring med 10w-60 olje. Denne oljen skal jo være spesiallaget for tøff belastning på som banekjøring gir. Ja den er litt tykkere, men tanken er også at den skal gi litt bedre smøring ved ekstreme belastninger. Denne viskositeten blir anbefalt brukt for flere høy efektmotorer. Derfor syns jeg det er rart at den gir opp til 15 grader høyere temp. Ja jeg har lest at 10w-60 olje kan gi litt mindre effekt men det har blitt akseptert pga bedre smøringegenskaper.
 15. Har sjekket litt om rundt olje til 1750TBI. Ut fra det jeg har lest så er denne motoren litt "krevende" i forhold til olje. Fant denne infoen på en tråd på Alfaowner. Alfa anbefaler Selenia Sport Power 5W-40 og jeg ser også ut som Castrol Magnatec 5W-40 er godkjent. Noen som vet mer om dette? http://ricambi.alfisti.net/product_info.php?language=en&products_id=10465 https://www.motoroljer.no/Motorolje/Castrol/MAGNATEC-5W-40-C3/p-OIL-8