Quattroporte

Artigiano
 • Innholdsteller

  67
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Quattroporte vant sist dagen den 18. juli

Quattroporte hadde det mest likte innholdet!

Nettsamfunnsomdømme

22 Buona

Om Quattroporte

 • Rang
  Artigiano

Demografi

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon
  Trondheim
 • Interesser
  Biler, mat, vin, ur, reise, damer
 1. Veldig fornøyd med at den blir i klubben og jeg vil tro at vi får høre mer om bilen i tida framover :-)
 2. Da er bilen solgt til hyggelig og meget kompetent medlem fra Nord.
 3. Fikk lurt meg til et besøk i forrige uke. Her er noen highlights, men min favoritt er uten tvil Disco Volante. https://www.dropbox.com/sh/hdsamnylbthn1n5/AAAgSGvdeqeG7AJxrCMLym39a?dl=0
 4. Har nettopp hatt gleden av å ha besøkt Alfa museumet i Arese. Mange fantastiske biler som jeg skal legge ut bilder av. Med fare for å banne i kirka, men er ikke den tomgangslyden fra 1.28 i videoen litt dieselaktig.... Lyden ved gasspådrag er heldigvis mye bedre.
 5. Her er link til annonse. Pris diskuteres ved rask handel. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=100331319
 6. Med fem biler i garasjen og ingen med bakseter må fornuften dessverre seire. Jeg kjøper tilbake min nylig solgte 159 SW og må dessverre la Brera'n gå til et nytt hjem. De fleste her på forumet kjenner vel bilen godt, men for nye medlemmer er dette en kort oppsummering. 1750 motor med Guiletta QV turbo og Ragazzoni eksos yter nå med ny mapping 245 hk. Den går som ei kule og lyden er som den vakreste opera. Har gått 77' km med nylig utført service. Farve hvit, glasstak og Poltrona Frau cognacfarget helskinn innvendig. Nye sommerdekk på Prodrive 19" felger og vinterhjul følger med. Bilder kommer, men søk gjerne på Faukestad eller Brera (som er tidligere eier) så finner en mye info om bilen. Ta kontakt ved spørsmål.
 7. Hva med å prøve Owatrol Polytrol? Det skal fungere gull.
 8. Flott bil!!!
 9. Som Rune sier er det en skog av anbefalinger og det er vanskelig å finne uavhengige tester på hva som er bra. I min naivitet og mangel på kompetanse har jeg fulgt de anbefalinger som merkene har anbefalt. Så ja, jeg er nok hjernevasket Rune :-) Mobil1 0W-40 og 5w-50 for Porsche, Shell Helix 5w-50 for Fiat og Castrol Edge 5w-40 for Alfa så langt. Dette har fungert helt fint så jeg vil nok fortsette med det. Blir vel Selenia eller Castrol for Sofia. Blodstrupmoen, ble veldig nysgjerrig på din erfaring med 10w-60 olje. Denne oljen skal jo være spesiallaget for tøff belastning på som banekjøring gir. Ja den er litt tykkere, men tanken er også at den skal gi litt bedre smøring ved ekstreme belastninger. Denne viskositeten blir anbefalt brukt for flere høy efektmotorer. Derfor syns jeg det er rart at den gir opp til 15 grader høyere temp. Ja jeg har lest at 10w-60 olje kan gi litt mindre effekt men det har blitt akseptert pga bedre smøringegenskaper.
 10. Har sjekket litt om rundt olje til 1750TBI. Ut fra det jeg har lest så er denne motoren litt "krevende" i forhold til olje. Fant denne infoen på en tråd på Alfaowner. Alfa anbefaler Selenia Sport Power 5W-40 og jeg ser også ut som Castrol Magnatec 5W-40 er godkjent. Noen som vet mer om dette? http://ricambi.alfisti.net/product_info.php?language=en&products_id=10465 https://www.motoroljer.no/Motorolje/Castrol/MAGNATEC-5W-40-C3/p-OIL-8
 11. Tar tipset ditt om olje Faukestad.
 12. Som en del allerede vet har Faukestad sin Laura ankommet bartebyen. Er så langt superfornøyd med bilen og Sofia (som den nå heter) skal nå få litt ekstra velfortjent pleie. Interiør er renset og alt av luftventiler, knapper mm er vasket med børste for å fjerne alt av støv. Lakkering av dørterskler og fangere er bestilt. Her må RSA i Stavanger ha satt på en lærling i forbindelse med lakkeringsjobb på skjermer og parkeringsensor for dette er nesten skandale. Hvitfargen matcher ikke overhodet og det ser ut som det kunne vært gjort av meg..... Når lakk har fått herdet legges blank 3M folie på dørterskler og bakskjerm for å unngå steinsprut. Det er uaktuelt med skvettlapper. Lakkering av setevang på førersete blir gjort til uka og calipere blir demontert og lakkert på nytt da de er falmet. Novitec shortshift er på vei og Ragazzoni eksosanlegg demonteres da det er montert skjevt, eksosrør kappes noe da de står litt langt ut etter min smak. Fyller Castrol Edge 10-60 olje for sommer og girkasse skal få ny olje og ultløserlager for clutchen smøres for å bekrefte/avbekrefte om synkringer er slitt. Ny mapping blir gjort når jeg får tak i DP Power (som ikke er enkelt). Ellers må jeg si at jeg er svært imponert over hvor tight og bilen er. Ikke en knirkelyd og den føles kjøremessig som ny. Her er et bilde sammen med min 159 SW TI som naboen har tatt over. Ser at Alfa Romeo parkeringsskilt må montes snarest.
 13. Har sjekket med Bilmax, Squadra og ingen kan skaffe. Bilmax mente at jeg måtte kjøpe nytt deksel og det kostet sikker 10000,- ifølge han på delelager... Jeg ba om eventuelt det fantes tilsvarende deler til Guiletta eller Mito, men her var lite interesse i å sjekke dessverre..... Har sendt en forspørsel til Ricambi også men venter på svar. Har googlet litt på bruktdeler, men jeg er usikker på hva dette heter på engelsk. Noen tips til selgere av bruktdeler og hva dette heter på engelsk?
 14. Har blitt den lykkelige eier av Faukstad sin Brera og planlegger å fikse noe småplukk. Jeg trenger å skaffe en snoren som løfter bagasjeromdekslet, men ingen greier å skaffe dette. Noen som har noen tips hvor jeg kan skaffe dette?
 15. Hun vil få godt selskap sammen med Mario, Enzo, Marlene, Johan, og med 159 SW TI (12' Luigi) som min gode nabo har kjøpt. Hun vil bli tatt godt vare på. Mulig hun skifter navn til Sofia, men det får vi ta til vurdering etter overtagelse.