Gå til innhold

Runar

Capo di tutti capi
 • Innholdsteller

  860
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

Alt skrevet av Runar

 1. Runar

  Redigering av poster

  Prøv igjen nå! Jeg fjernet tidsbegrensningen, men klarte ved et uhell å deaktivere selve muligheten for å redigere innlegg.
 2. Runar

  Redigering av poster

  Nei, dette skal gjelde alle innlegg du selv har skrevet, uavhengig av når. Si ifra hvis noe ikke fungerer som det skal, så ser jeg på det!
 3. Runar

  Redigering av poster

  Etter et par episoder, hvor medlemmer som ønsket å forlate forumet fjernet innholdet i sine tidligere innlegg, ble det satt en tidsbegrensning på 240 timer (ti dager) for redigering. Vi ser at dette dessverre ødelegger arbeidsflyten til enkelte av dere, og har nå fjernet denne begrensningen slik at emner og innlegg igjen kan redigeres på ubestemt tid. Jeg beklager at dette spørsmålet ikke har blitt besvart tidligere!
 4. Runar

  Favoritter

  Det finnes dessverre ingen slik funksjonalitet per nå, men jeg skal undersøke om det lar seg gjøre! Det er kanskje ikke akkurat det du er ute etter, men inntil videre finner du en oversikt over alle emnene dine på profilen din eller ved å gå direkte hit: https://cuoresportivo.no/profile/2931-sillyspeed/?do=content&type=forums_topic&change_section=1
 5. Runar

  Visningsteller

  Beklager sent svar! Opplever du dette fortsatt? Det kan ha noe å gjøre med caching (mellomlagring på norsk), som er en metode å gjøre forumet raskere på. Datamaskiner, både din egen og våre servere, (mellom)lagrer kopier av de ulike sidene av forumet slik at de laster inn raskere. En ulempe er derimot at sidene i noen tilfeller ikke oppdateres umiddelbart.
 6. Runar

  Spam

  Har dere mulighet til å sende meg et skjermbilde hvis dere fortsatt ser innleggene? Det er mulig søkemotoren vår ikke oppdaterer seg raskt nok når innlegg blir slettet. Jeg skal se nærmere på saken!
 7. Runar

  Spam

  Hei! Man rapporterer innlegg til moderator ved å holde over innlegget og trykke på «Rapporter innlegg» som dukker opp i innleggets høyre hjørne. Da blir de slettet ganske raskt! Forøvrig så skal alle disse innleggene være slettet. Kan du fortsatt se de?
 8. Jeg trenger to stykk fungerende hovedlykter til 156 (ikke facelift) for å få EU-godkjent bilen. Det må være halogen-lykter, ikke xenon. Har noen et par jeg kan kjøpe billig eller leie?
 9. Denne gikk litt i glemmeboken. Har dere hatt mulighet til å se etter/på lyktene?
 10. Takk for begge svar! Hvor holder dere til og hva skal dere ha for lyktene? ☺️ Jeg trenger kun forlykter, og de skal kun brukes for å få bilen godkjent da xenon-lyktene mine sliter litt med høydejusteringen.
 11. Da er det på tide med en egen tråd om bilen jeg overtok etter Goldie i fjor høst! Bilen er en flott 156 GTA, produsert i 2002 og importert fra Tyskland i 2008. I midtkonsollen står det «N°118», men verken Goldie eller jeg har funnet ut noe om hva det egentlig betyr. 6. mai hentet jeg den etter et fire uker langt opphold hos Sebastian, hvor det blant annet ble byttet registerreim, tennplugger, og utført ymse kosmetiske forbedringer. Bildene er tatt langs Skreifjella, og kvaliteten ble helt grei til å være tatt med en iPhone 5. 7. mai gikk turen til Lillehammer for bytte til sommerdekk og nye GTA-felger. Avfetting og vann avslørte at demperne er gule. Ikke like ille bak, men vi spyler litt likevel. Not bad, not bad! Ny foran, gammel bak. Ny og gammel felg kan sees i venstre hjørne. Fedre er gode å ha. Det var mørkt og kaldt da jeg kom hjem til Gjøvik, så ordentlige «etter»-bilder kommer senere i dag. Hva syns dere om de nye felgene? De er helt ulike de gamle, og jeg klarer ikke helt bestemme meg for hvilke jeg liker best. Det er 2-3 mm klaring mellom bremsekaliperne og felgene, men jeg regner med det går greit, for kjørte fra Lillehammer til Gjøvik uten problemer. Flere bilder kommer etterhvert som jeg kjører rundt!
 12. Runar

  Alfa Romeo 156 GTA N°118

  Jeg har dessverre verken nok kunnskap eller tid til å utføre slike operasjoner selv, men ifølge verkstedet som gjorde jobben var det rimelig knotete! Knotete nok til at jeg gruer meg (mer enn vanlig) til å få regningen.
 13. Runar

  Uriktig visning av olje- og vanntemperatur

  Jeg prøvde dette like etter at du foreslo det, men problemet vedvarte. Nå, derimot, kan jeg med glede meddele at problemet ser ut til å ha forsvunnet! Det er byttet batteri, dynamo, noen ledninger mellom disse, og det viktigste: rengjort et jordingspunkt. Jeg har kjørt ca 500 km uten varsel om høye temperaturer!
 14. GTA-en ble kjørt lite de siste månedene før den ble pakket ned for vinteren, men før snøen kom rakk den jammen meg å skape litt hodebry. Ved oppstart blinker det en melding i infodisplayet om for høy temperatur på kjølevæsken (se første bilde), og når motoren går ser både olje- og vanntemperaturen ut til å stige til langt over normalt nivå (se andre bilde). Verkstedet har bekreftet at de faktiske temperaturene er normale og de mener følerne er i fin stand, så feilen oppstår et sted mellom følerne og visningen av temperaturene. Det som er rart er at vanntemperaturen vises analogt i midtkonsollen mens oljetemperaturen vises digitalt i infodisplayet, så vi finner ingen umiddelbar fellesnevner. Har noen vært borti en slik feil før, eller er det det noen som vet om en magisk dings som både måleren for vanntemperatur og infodisplayet får data fra?
 15. Runar

  Alfa Romeo 156 GTA N°118

  Da er bilen på veien igjen! Ny dynamo, nytt batteri, nye ledninger fra dynamo til batteri, og renset minst ett jordingspunkt.
 16. Bare for interessens skyld, hva kunne du tenke deg å gi for en slik bil?
 17. Runar

  GT 3.2

  Leit å høre! Jeg fikk høre det samme da det viste bilen etter bytte av dempere på GTA-en, men jeg slapp unna med en advarsel.
 18. Vi er stolte av å kunne annonsere nok en ny funksjon her på Cuoresportivo.no. Denne gangen er det en enkel og flott kalender! Vi vet at av ulike årsaker ønsker ikke alle å bruke Facebook og lignende sosiale tjenester, men vil samtidig holde seg oppdatert på hva som skjer i vår lille men fine verden. Vi vil derfor arbeide hardt for å samle alle aktuelle og relevante arrangementer i kalenderen her på forumet. Kommende arrangementer vises i tillegg på forsiden, og man kan følge et arrangement slik at man varsles om endringer og om når datoen nærmer seg. Vanlige medlemmer kan også sende inn arrangementer (og gjør gjerne det!) som vil vises i kalenderen etter en rask kontroll og godkjennelse. Kalender finner dere her: Kalender
 19. Runar

  2004 156 SW selges i deler

  Jeg er interessert i xenon-ballastene, de små boksene som er festet på undersiden av lyktene, hvis det lar seg gjøre. Jeg skal sjekke om de er kompatible med bilen min først!
 20. Jeg har vært så heldig å møte både bilen og bilens eier ved flere anledninger! Jeg mente jeg hadde noen egne bilder av den, og fant etter litt leting noen bilder fra Minnesund-treffet i 2013:
 21. Runar

  alfagarage.no *** STENGT***

  Hvor mye jobb er det å kappe den, og hva koster platen pluss frakt? Jeg har allerede en slik plate men den passer heller ikke helt, og festene begynner å bli slitte.
 22. Runar

  alfagarage.no *** STENGT***

  Hvilken motor er aluminiumsplaten laget for?
 23. Jeg var så heldig å få låne mine foreldres splitter nye Stelvio 2.0 280hk på en impulstur til Benelux-landene og Tyskland, gjennom Sverige og Danmark. I denne tråden skal jeg forsøke å skrive ned tankene og erfaringene jeg gjorde meg under og etter turen. Jeg kommer ikke til å gå så veldig inn på rutevalg og destinasjon, men fokusere på bilen. For å få en viss struktur deler jeg opp de tankene etter flere overordnede temaer. Først litt «fakta»! Vi startet i Lillehammer lørdag 30. juni, og 3 973 km og fire dager senere var vi tilbake på samme sted. Vi klarte et gjennomsnittsforbruk på 10,2 liter på mila og en gjennomsnittshastighet på 90 km/t. Egentlig ikke så ille, med tanke på at vi i store deler av Tyskland holdt godt over 150 km/t. Bensinprisene på kontinentet overrasket oss, så hadde vi vært fornuftige og økonomiske hadde vi holdt lavere hastigheter, men det hadde ikke vært like morsomt. Hvis du ikke vil lese hele innlegget kan bilen oppsummeres med tre ord: Jeg elsker den! Bilen er helt fantastisk, og det lille jeg vil endre på er i bunn og grunn ubetydelig, og absolutt ikke noe som stopper meg fra å ville kjøpe en Stelvio selv. Kjøreegenskaper og teknologiske duppeditter Bilen fikk kjørt seg på en rekke ulike typer veier. Alt fra høye hastigheter på tyske Autobahn, høye hastigheter på svingete tyske landeveier, litt lavere hastighet gjennom trange gater i Amsterdam, og til praktisk talt stillestående kø på E6 ved Gøteborg. Bilen opplevdes som svært stabil i alle situasjonene, og støynivået var minimalt selv i de høyeste hastighetene. Etter en liten periode med hastighet opp mot 200 km/t spurte jeg passasjerene om hvordan de opplevde å sitte på i slike hastigheter, og de var begge enige om at bilen virket stabil og trygg, men de var mer bekymret for annen trafikk og uventede hendelser. Automatkassen arbeidet raskt og effektivt, men kunne til tider (som ved full pinne fra stillestående eller hvis en liten bil kastet seg ut i vårt kjørefelt og deretter flyttet seg tilbake) oppleves som en smule treg. Dette «problemet» ble løst med aktiv bruk av girpedalene på rattet og DNA-hjulet. Bilen skuffet ikke når det gjaldt fart og kraft, men vi merket at den veide 300-ish kg mer enn GTA-en. Likevel, det er på ingen måte snakk om 280 slitne, meksikanske esler! På listen over de mest brukte tekniske funksjonene kommer klimaanlegg på førsteplass, musikk og navigasjon på andreplass, og adaptive cruise control på en god tredjeplass. Det første punktet på listen er det ikke så mye å si om, annet enn at det var høyst nødvendig og fungerte utmerket. Men, vi savnet en egen sone for baksetene, og funderte litt på hvorfor en så dyr og ny bil ikke har tre soner. Musikkavspilling gikk problemfritt, både via blåtann og Apple CarPlay. Jeg hadde sett frem til å bruke navigasjon via CarPlay, men det viste seg at bilens navigasjon var både bedre og enklere å bruke. Kartene var for det meste oppdaterte, ikke bare med veiene vi kjørte på men også veiarbeid og andre farer (les: fotobokser). De gangene vi kjørte feil eller valgte en annen rute var systemet raskt ute med å oppdatere ruten uten å forstyrre føreren. Det skal sies at vi slet i Amsterdam, men det var ikke bilens feil, men skylden legges heller på trange gater, stengte veier, dårlig skilting, og alt for mye folk over alt. (Tips: Skal du til Amsterdam? Ikke kjør bil inn til sentrum!) Det tredje punktet på listen gjelder kanskje den funksjonen som overrasket mest, og da på en positiv måte. Den adaptive cruise controllen er intet mindre enn fantastisk. Den fungerte over all forventning, og til og med helt ned til 0 km/t (dog med en tidsbegrensning jeg ikke klarte å finne ut av), noe jeg ikke har opplevd på mange andre biler. Men! For maksimal utnyttelse og så behagelig kjøring som mulig, kan man dessverre ikke finne frem avisen og overlate alt til bilen. Man må (eller bør, avhengig av preferanse) følge med på trafikken, og aktivt justere avstand til forankjørende, samt skifte felt i god tid før bilen bråbremser når den oppdager Herr og Frau Müllers ’86 Golf i 75 km/t. Bilen var til tider litt for raskt ute med å bremse hardt, selv om det fra et sikkerhetsperspektiv er en god ting. Men med aktiv justering av avstand og hastighet, og manuell nedgiring ved forbikjøringer, var den adaptive cruise controllen den beste jeg har prøvd og en sann glede å bruke. Det skal dog understrekes med både en og to streker at vi ikke gikk inn for å kjøre så økonomisk som mulig. De bråe nedbremsingene og hurtige akselerasjonene kan nok enkelt elimineres ved å nedjustere hastigheten. Jeg nevner det ganske enkelt fordi både undertegnede og den andre sjåføren bet seg merke i at bilen i enkelte situasjoner kunne reagere litt vel brått med adaptiv cruise control aktivert. Jeg kranglet litt med de automatiske fjernlysene på mørke landeveier i Danmark. Ved flere situasjoner overså fjernlysene møtende trafikk, noe som resulterte i at møtende trafikk blinket i sinne og jeg blinket enda en gang da jeg forsøkte å skru av fjernlysene men dyttet spaken feil vei. Ikke noe stort problem, men like fullt en erfaring. Sittekomfort og lasteplass Vi var to sjåfører på turen, og justerte setene og speilene etter egne former og ønsker før avgang. Med tre minneplasser var det helt uproblematisk å bytte sjåfør. Ett tastetrykk var alt som skulle til for å få setet akkurat slik vi ville ha det. Sportssetene er svært gode å sitte i selv flere timer i strekk, og sideputene gir god støtte i svinger. Jeg har kjørt Giulia med vanlige seter, og sportssetene er for meg et absolutt må-krav. På kveldstid var det godt med varme i rattet, og kjøleboksen mellom forsetene holdt sjokoladen vår kald. Passasjeren vi hadde med oss bruker rullestol (men klarer å gå), så han satt i passasjersetet foran under hele turen. I tillegg er han 190 cm høy, så for optimal komfort flyttet han setet langt tilbake og senket ryggen nesten så langt det lot seg gjøre. Det ble nærmest som å ligge i en litt hard seng, men fungerte flott og dekket hans behov. Undertegnede og sjåfør nummer to satt bak førersetet når vi ikke kjørte. Jeg kunne gjerne ha justert ryggen, men i motsetning til forsetene finnes det ingen justeringsmuligheter på baksetene. Det gikk helt greit, men etter lange etapper var det godt å komme ut av bilen og strekke seg. Det er verdt å nevne at passasjeren på 190 cm var for høy til å sitte bak. På veien nedover hadde vi med oss to kofferter type håndbagasje, to bager, og en rullestol, i tillegg til et par sekker og andre småting. Rullestolen kunne heldigvis klappes sammen og hjulene demonteres. På veien hjem, etter en liten stopp på Nordby Shoppingcenter, hadde vi i tillegg med oss to handleposer med mat og godteri samt seks-sju brett med drikke. Jeg tror ikke vi hadde fått plass til så mye mer. Ymse annet Vanlig norsk spylervæske duger ikke i kampen mot tyske og belgiske insekter. Bilen oppleves som stor. Parkeringssensorene og ryggekameraet ble flittig brukt inn og ut av trange og svingete parkeringshus. Svingradiusen er det normalt sett ikke noe å si på, men i en sving i det siste parkeringshuset i Malmø var det like før sjåfør nummer to måtte ut for å guide. Selv om det både pep og blinket turte jeg ikke stole helt og holdent på teknologien. De små pappkoppene fra Circle K passer perfekt i koppholderne bak girspaken, men størrelsen på plastikklokket gjør at å få koppen ut igjen uten å klemme den i stykker og søle kokende kaffe utover hele bilen blir en heller vanskelig oppgave. Løses enkelt ved å stoppe et sted langs veien og kjøpe ordentlig kaffe! Ingen tråd er komplett uten bilder, så gå videre til neste innlegg!
 24. Ikke bare er den ren, den er nydelig også! God tur til Minnesund! ☺️
 25. Sjåførbytte før Øresundbroen. Kort stopp i Nederland for drikkekjøp og fjerning av insekter. Nevnte jeg insekter? Godt med en liten pause fra Autobahn! Bildet er tatt i en skog i nordlige Tyskland. Klar til avgang med ferge fra Puttgarden. Vel hjemme i Norge!
×