Runar

Capo di tutti capi
 • Innholdsteller

  712
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Runar vant sist dagen den 26. desember 2017

Runar hadde det mest likte innholdet!

Nettsamfunnsomdømme

137 Eccellente

1 følger

Om Runar

 • Rang
  Capo di tutti capi
 • Bursdag 14. juli 1989

Demografi

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon
  Gjøvik

Nylige profilbesøk

1 146 profilvisninger
 1. Mulig jeg er litt påvirket, men nå vil jeg ikke påstå at GTA er en kjedelig bil
 2. Mulig å titte på den i uke 22/23?
 3. Jeg får samme følelse hos mange, ikke bare én. Men ja, du har rett, jeg bestemmer selv over egne penger. Det er forøvrig full stopp på bestilling av nye biler hos alle forhandlere. Jeg kan vente til i sommer/høst når det åpnes for nye bestillinger, men da risikerer jeg økt pris grunnet nye avgifter
 4. Jeg tok visst seieren på forskudd … Bilen oppfører seg ikke helt som den skal, og det gjelder mer enn bare temperaturvisningen. Før 17. mai ble bilen brått tungstartet, og batteriet tok kvelden selv om det såvidt var over to år gammelt. Nytt batteri ble satt inn, men bilen er til tider fortsatt tungstartet. I tillegg lever temperaturvisningen, da spesielt oljetemperaturen på infoskjermen, sitt eget liv. Den nærmest blinker og ser ut til å være «låst» til en temperatur frem til jeg skrur av bilen og starter igjen; da enten stiger eller synker den drastisk. Her om dagen kjørte jeg E6 nordover fra Gardermoen, og oljetemperaturen viste «stabilt» 140 grader. Som et eksperiment senket jeg farten til under 90 km/t, og nesten umiddelbart sank oljetemperaturen til 80 grader, noe den aldri gjør: den pleier vanligvis å ligge på 100 grader, eller 120 grader ved hard kjøring. I tillegg fusker cruisecontrollen. Noen ganger fungerer den helt fint, mens andre ganger «hakker» den og hopper opp og ned i fart. Som om ikke det var nok hender det den rett og slett ikke vil aktiveres. Jeg klarer ikke finne noen fellesnevner eller spesifikke kondisjoner for når problemene oppstår. Verkstedet snakket om en styreenhet i motoren, men jeg venter fortsatt på detaljer og delenumre. Har noen opplevd noe lignende?
 5. Det er nettopp denne usikkerheten og uforutsigbarheten jeg ikke liker. Jeg er på utkikk etter ny bil og vurderer sterkt en Stelvio, men jeg føler meg til tider «presset» til å velge en av bilene som er på vei ut i butikk; det virker som om selgerne ikke vil at jeg skal sette sammen en bil etter eget ønske.
 6. Det er dette jeg ikke helt forstår. Det må da være mulig å bestille ny bil fra fabrikk som leveres, ferdig registrert, før nyttår. Hvorfor blir det brukt ny målemetode (ny avgift) da?
 7. For å gjøre forvirringen komplett fant jeg denne artikkelen fra høsten 2017, hvor det sies at den nye målemetoden, og dermed de nye avgiftene, først innføres 1. september 2019.
 8. Artikkelen hos Motor sier de nye avgiftene blir innført fra nyttår mens artikkelen hos BilNorge sier 1. september. Hva er riktig?
 9. Det er nok dette det er snakk om, ja! Jeg skal jobbe litt videre og se om jeg klarer å finne tall som kan bruke for å regne ut ny pris på Giulia og Stelvio.
 10. Jeg har blitt fortalt at Giulia og Stelvio, både bensin og diesel, vil øke i pris fra sommeren. Tid og sum er uvisst, men det var snakk om begynnelsen av juli og alt fra 50 000 til 100 000 kr. Jeg ble ikke klokere av et raskt søk på nettet, så da spør jeg dere her inne. Har noen hørt noe om dette?
 11. Tusen takk! Jeg fant delen i ePer, og har kontaktet et par butikker og verksteder for å høre om de kan skaffe den.
 12. Jeg tror jeg trenger ny oljetemperatursensor til GTA-en min. Jeg har funnet ut hvor sensoren sitter, men sliter litt med å finne delenummeret. Kan noen hjelpe meg? I eLearn heter den «K29 Engine oil temperature sensor» eller «Engine oil temperature sender unit», men jeg finner ingen treff jeg stoler helt på. Det nærmeste jeg kommer er disse fra Italia Ricambi: Temperature-Sensor (Display) Alfa 145/6, 155,156,GTV,Spider Temperature-Sensor (ECU) Alfa 145/6, 155, 156, GTV, Spider Bildet under er hentet fra eLearn og viser hvor sensoren sitter (under motoren). Er det noen som aner hvilken del det er snakk om?
 13. Etter å ha stått fint parkert i garasjen hele vinteren med batteriet koblet fra, er feilmeldingene og den tilsynelatende uriktige visningen av temperatur plutselig borte. Jeg kjørte et par turer både i går og i dag og temperaturen ser ut til å holde seg på normalt nivå!
 14. Er det noen forskjell på lyktespylerne på de ulike modellene? Fargen er ikke viktig da de skal lakkeres uansett! Den ene min er ødelagt, og jeg var innom en fyr med delebil i fjor sommer men vi klarte ikke få løsnet de fra hans bil.
 15. Har du lyktespylerne?